Gat論壇
大家發多D新貼勸迎!
Gat論壇
大家發多D新貼勸迎!
Gat論壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

提供論壇、Flash小遊戲、Blog、 吹水. 消閒. 星相. 動漫.online game

首頁http://gat132.fLatest images搜尋會員註冊登入
搜尋

結果按:

Rechercher 進階搜尋
最新主題
» 【雙線】【官方古惑人生】【綠色仿正公益服 創盟創人物直接支援中文 上線技巧滿 做任務送李小龍屬性裝】
當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:25 pm 由 no7z

» 【雙線】【官方古惑人生】【綠色仿正公益服 創盟創人物直接支援中文 上線技巧滿 做任務送李小龍屬性裝】
當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:25 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:24 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:24 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:23 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:03 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:02 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:01 pm 由 no7z

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周二 7月 29, 2014 2:00 pm 由 no7z

導航
 歡迎頁
 首頁
 會員列表
 個人資料
 常見問題
 搜尋
合作伙伴
免費論壇

免费论坛

導航
 歡迎頁
 首頁
 會員列表
 個人資料
 常見問題
 搜尋
查看誰在線上
目前總共有 1 位使用者在線上 :: 0 位會員, 0 位隱形及 1 位訪客

沒有

最高線上人數記錄為 12 人 [ 記錄時間 :: 周六 2月 23, 2019 11:32 am ]

當我們還是小學生會做同會講ge野

向下 
2 posters
發表人內容
乂兒b
初級會員
初級會員
乂兒b

文章數 : 8
注冊日期 : 2010-04-03
年齡 : 26

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty
發表主題: 當我們還是小學生會做同會講ge野   當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周六 4月 03, 2010 2:09 pm

唔知大家有無做過同講過呢?

1.記得d同學會問:「你有無老土眼鏡?」
  當我答:「無呀...」
  d同學就話:「下...你無腦無肚無眼無頸ga?」

2.記得果時成日講一首打油詩:
  「包青天講故仔,
   公孫先生扮女仔,
   展昭哥哥追女仔,
   王朝馬漢生個仔,
   張龍趙虎幫你湊仔。」
  我仲記得我同我幾個同學講左成個小息...

3.同d同鬥大鬥多的時候,例如:「我多你100倍呀!」「我多你1000倍呀」「我多你19700倍呀」最後一定會講「我多你無限倍 呀!」就算定左規舉話唔準講無限都一定會講...死未?

4.成日講野都要加個「相反詞」呢個term,例如:「你好樣衰...既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞既相反詞...」

5.見到同學會話:「無見一日...肥左又瘦左,高左又矮左,靚左又丑左wor!」

6.成日郁d就會講絕交,但係就唔會絕多過3日。

7.成日都會傳人地邊個鍾意邊個,女仔就會比人叫咩太咩太,如果個女仔真係鍾意果個男仔,就死口都唔認,但係會陰陰咀笑。

8.就得有一次個男仔摸左個女仔塊面一下,傳到我隻耳度,個版本竟然係:「個男仔咀左個女仔塊面一下呀!!」事實証明,小學時代真係可以好誇張...O晒

9.仲有...剛剛學識講粗口,仲要同同學鬥講,最勁係講到唔識就作,同學話:「邊有呢句ga?」但係都要死撐話有...

10.咩都話老師係岩,老師教咩都係岩,其實都唔知係咪真係岩...

唔知大家仲有無其他得意野呢?有就打出黎la!!

11.又有一首詩:
   ONE磨TWO磨
   屎忽大過波蘿
   中間有粒的
   好似朱古力
   食左會生”漬”

12.仲有~就係成日食媽咪面(電視有買果隻),舊版係橙色ge,食果時仲一定要落果包味精,食到尾果時真係咸到標眼水...但仲要食晒為止...

13.上小五常識堂,教性教育ge時候總會好尷尬,有同學一望本書就會比其他同學話:「咦...你好咸濕呀!」跟住成班都會話佢咸濕...

14.剛剛上小學果時,轉堂一定要伏在桌上,等老師黎,但係大下大下就絕對唔會咁做,但係會有人「睇水」,老師差唔多黎到就扮乖...

15.考試考得唔好,返到屋企阿媽問成績ge時候,總會同阿媽講:「全班都係考成咁ga,我d成績已經好過好多同學ga la!」但係其實只係好過幾個同學...

等我加埋其他人d經歷...整理下等大家睇得方便d~

16.哈哈哈...
以前幼稚園個陣都唔知點解媽咪會將塊毛巾仔ZIP 係條頸到..
依家見到都覺得好笑~~

仲有係玩踩磚仔唔準過界...
超無聊

17.我果板本::
   ONE磨TWO磨
   屎忽大過波蘿
   波蘿上面有粒的
   意為朱古力
食左好招積
   痾屎一滴滴= = " 

18.ONE磨TWO磨  
   屎忽大過波蘿
   中間有粒的
   好似朱古力
   <屙屎冇哂力>  以前我地班D人成日咁講..

19.仲有架,將藍色多瑙河加歌詞:「肥婆學車,逼逼gip gip......」
係操場小息,一打鐘人就定形......  

20.你講起鐘聲響起要定型,我諗起都覺得好笑話!!
仲有以前會一到小息便會猜皇帝...仲要<踏>爆地嗰隻身!!!!   

21.唔好唔記得有一句 "反彈無回頭" 我記得細個鬥咀一定會有人講 XD

22, 包剪拓 小飛俠 出剪最樣7

希望大家喜歡la~
回頂端 向下
http://profile.qooza.hk/ctytankitty
"×∥無能×"臭豬
版主
版主
當我們還是小學生會做同會講ge野 12-79

文章數 : 99
注冊日期 : 2010-03-26
年齡 : 27

當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty
發表主題: 回復: 當我們還是小學生會做同會講ge野   當我們還是小學生會做同會講ge野 Empty周六 4月 03, 2010 3:28 pm

好似係邊到睇過-,-
回頂端 向下
http://profile.qooza.hk/PkSkewers

當我們還是小學生會做同會講ge野
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
Gat論壇 :: 消閒 :: 笑話區-
前往: