Gat論壇
大家發多D新貼勸迎!

提供論壇、Flash小遊戲、Blog、 吹水. 消閒. 星相. 動漫.online game

首頁http://gat132.f日曆搜尋會員列表會員群組會員註冊登入
搜尋

結果按:

Rechercher 進階搜尋
最新主題
» 【雙線】【官方古惑人生】【綠色仿正公益服 創盟創人物直接支援中文 上線技巧滿 做任務送李小龍屬性裝】
周二 7月 29, 2014 2:25 pm 由 no7z

» 【雙線】【官方古惑人生】【綠色仿正公益服 創盟創人物直接支援中文 上線技巧滿 做任務送李小龍屬性裝】
周二 7月 29, 2014 2:25 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:24 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:24 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:23 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:03 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:02 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:01 pm 由 no7z

周二 7月 29, 2014 2:00 pm 由 no7z

導航
 歡迎頁
 首頁
 會員列表
 個人資料
 常見問題
 搜尋
合作伙伴
免費論壇

免费论坛

導航
 歡迎頁
 首頁
 會員列表
 個人資料
 常見問題
 搜尋
查看誰在線上
目前總共有 1 位使用者在線上 :: 0 位會員, 0 位隱形及 1 位訪客

沒有

最高線上人數記錄為 9 人 [ 記錄時間 :: 周三 3月 13, 2013 12:27 pm ]

【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司

向下 
前往頁面 : 1, 2  下一步
發表人內容
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

文章數 : 99
注冊日期 : 2010-03-26
年齡 : 21

發表主題: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 8:11 am

〝_°ㄨ這個故事係小祠同夏〃ge第一作﹍*]]

〝*°×…◇係第一作,但係我地係唔會放棄文章唔理``||*..

\*>>所以可以放心睇,包你驚到訓唔到.[]**

Ξ×°〢,,只要有人支持,我就會係咁作洛去,直至結局_ˍ**

《大家好!!姨到係FaIRyTaiL 購物公司,我係DeviL 佢就係DeMon》

DeviL;有心臟病或有高血壓ge人士最好唔好睇^____^"

DeMon;洗唔洗禁明顯呀...

DeviL;睇緊姨遍d小說ge人死左ge話我地就比抄友啦>.<

DeMon;有冇咁跨...

DeviL;有...所以有心臟病或有高血壓ge人士最好唔好睇

.【序」

我地公司有你意想不ge野賣!!!!!!!

---------------------------------

"×∥無能×"臭豬 在 周日 4月 04, 2010 3:43 am 作了第 9 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料 http://profile.qooza.hk/PkSkewers
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 8:12 am

-♥️第一章 糖果(上) p.1

-♥️第一章 糖果(下) p.1

"×∥無能×"臭豬 在 周六 4月 03, 2010 8:21 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
檢視會員個人資料 http://profile.qooza.hk/PkSkewers
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 8:15 am

第一章 糖果 (上)

呀傑;「頂,姨個禮拜d錢已經用晒,就出最新個隻”XD高達 強化版”,得番咁少錢,一定買唔都la…睇陣XD高達先」

XD高達第一節睇完,係做廣告個陣…傑都仲係好煩惱,直至佢地出黎

《大家好!!姨到係FaIRyTaiL 購物公司,我係DeviL 佢就係DeMon,如果你有煩惱 就快D嘗下我地新產品-願望糖果,佢可以立刻消除你ge煩惱實現願望,如果心動ge你就打66644666》

呀傑;「係咪流ge,都係嘗下先」

------電話通話中------

呀傑;「喂!!!!!姨到係咪FaIRyTaiL 購物公司」

DeviL;「係,,,姨到係FaIRyTaiL 購物公司,有咩可以幫到你?!」

呀傑;「願望糖果係咪咩都可以實現」

DeviL;「係,,,咩都可以實現到」

呀傑;「幾多錢….?!」

DeviL;「$666」

呀傑;「幾粒糖…有冇咁貴呀!!!」

DeviL;「可以實現到願望ge糖,係貴D」

呀傑;「咁一包有幾多粒ge?!」

DeviL;「一包有三粒」

呀傑;「我要一包」

DeviL;「我地ge服務會係5分鐘內送到」

呀傑;「我屋企地址是屯門大友村……」

喀嚓!!

呀傑;「頂,原來己經斷左線…我都未講地址!!真白痴!!」

------叮咚------ 

呀傑正想再打多次電話,向佢地講清楚地址個時,門鐘ge聲音響起黎

DeviL;「您好!!我們將D糖果送左黎啦」

呀傑;「你......你地唔係電視裡面既主持人, DeviL同DeMon咩?!」

DeMon;「頂~竟然比人認在出黎添!!都係第一次炸!!」

((其實都只係第一次有野賣得出,所以呀傑係第一個客仔))

DeviL”RR頭”面上出左一個唔好意思ge表情, DeMon就依然面無表情......

呀傑;「貨呢?!」呀傑心諗;「都唔知係堅定留ge!!!!! 」

DeviL;「咦...呢位客仔好似對我地ge貨半信半疑咁Wo....!! 不如DeMon你表現比佢睇睇」

DeMon心諗:「洗人唔洗本」

DeviL;「唔好咁啦,呀傑假假地都係我地第一個客仔呀 」

DeMon;「算!!!比面你係我地ge第一個客」

DeMon二話不說就將粒糖放左入個口到....之後講;「一比一路飛公仔」

起三個人面前就馬上出現左一隻一比一ge路飛公仔

((仲識行路同講野ge Tim))

呀傑目定口呆咁望往個路飛 Σ(☉▽☉"a

路飛對往呀傑;「嗨嗨...!!」( ̄▽ ̄ )╭∩╮

呀傑興奮咁比左錢就入左房試…

呀傑好驚咁將粒糖放入個口到╭ ( ̄x ̄ )" 講;「XD高達 強化版」

傱呀傑ge房門傳出((砰砰...砰砰...砰砰))ge聲音…

呀傑好好奇咁開門睇睇!!!誰知道..........〒▽〒

發現個隻XD高達打爆晒呀傑客廳D野

呀傑大聲叫;「停手」\ _ / “

點知隻XD高達 一拳車去呀傑度!!!!( ̄ε(# ̄)

由於呀傑過份鍾意隻XD高達....所以..........

呀傑食第二粒糖將屋企全部野番新,再比XD高達再打過!!

((我同大家都一樣....估.....唔.....到.....))

"×∥無能×"臭豬 在 周六 4月 03, 2010 8:24 am 作了第 2 次修改
回頂端 向下
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 8:17 am

第一章 糖果 (下)

------上回講到------

由於呀傑過份鍾意隻XD高達....所以..........

呀傑食第二粒糖將屋企全部野番新,再比XD高達再打過!!

((我同大家都一樣....估.....唔.....到.....))

----------------------

最後呀傑心痛咁食左第三粒糖講;「消失啦....XD高達你同我消失啦!!!」 (〒︿〒)

之後呀傑好大聲講;「糖呀....比糖我呀....」

係呀傑後面DeviL同DeMon係空氣中出現...

DeviL;「呀傑?!你仲想要糖呀?!」

呀傑再大聲講;「緊係啦!!!!!!!!!!!!!!!!!」

DeviL同DeMon兩人面上出現奸詐ge笑容……

DeviL;「不過今次要某些付出代價唷」

呀傑心諗;「某些代價?!我冇所謂」

呀傑;「咩代價都冇所謂...最緊有糖食....」

DeviL同DeMon係空氣中消失....

呀傑;「糖呢?!仲有會係咩代價呀……」

數幾秒後....呀傑發現地上有一包糖

呀傑聽到一把聲音....但係因為樓上正在裝修,所以咩都聽不到

呀傑;「冇所謂啦...有糖就得啦」

之後將糖放係手掌上

呀傑好好奇咁問自己點解今次只係得兩粒糖?!

而且今次糖上面仲卬上左DeviL同DeMon Ge樣子

後來呀傑發現係糖果上面ge DeviL同DeMon同佢講野…

但係正因為樓上重係到裝修,所以聽唔到

之後呀傑把耳朵放係糖果上....聽聽佢講咩....誰知道.........

呀傑手上ge糖慢慢咁在呀傑ge耳邊變大

之後將呀傑ge耳囝就禁比硬扯…

後來手上ge糖果慢慢咁變回原狀....

之後呀傑將粒糖食左佢....

但係呀傑完全無諗過要番隻耳囝

呀傑心裏面仲係;「高達....高達....高達」

之後呀傑講;「我要變成世上最型既高達」

然後呀傑得到萬千少女ge歡心...

漸漸咁,傑開始無法自拔,開始利用自己ge力量

殺左自已唔鍾意ge人

但係警方每次去到現場都係毫無頭緒

只見地上一灑血和死者是沒有耳朵的,只有五枝不全的屍體在地上

後來第二粒糖等得不內煩…

之後第二粒糖刻意起呀傑ge面前出現

之後呀傑剛好想要番佢隻耳囝

就食左粒糖

時間一秒一秒咁過去

十一時五十九分五十一秒......五十二秒......五十三秒......五十九秒

答正十二點

電視上出現左DeviL同DeMon Ge樣

佢地一齊講【時間到啦,係收款ge時候啦......】

之後呀傑發覺有D唔對路…

呼吸困難....視力差....雙腳無力....有幻覺之類問題開始出現

冇幾耐....就訓起地下到

後來警方去到現場 , 發現屍體便馬上帶去醫院

驗屍者將屍體解剖,一落刀,驗屍者都嚇呆左…

呀傑ge身體竟然係一條條活生生ge蟲走來走去....(‧‧)nnn

一條骨頭都冇ε==3

後來DeviL同DeMon門外拿往願望糖果同傑的頭骨一齊講;「你又會唔會想要一包糖果呢?!」

"×∥無能×"臭豬 在 周六 4月 03, 2010 8:30 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
。.﹏夏﹏.。
初級會員
初級會員

文章數 : 11
注冊日期 : 2010-04-02

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 8:28 am

我同小祠既第一作 , 希望大多多支持 , 假假地都用左6-8個鐘作 , 冇誇大 !!
希望大家留多D言 , 我地就會係咁作 , 多謝 !!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
牙寶
版主
版主

文章數 : 48
注冊日期 : 2010-03-27

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:46 pm

cm
回頂端 向下
檢視會員個人資料 http://profile.qooza.hk/josephtung
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:47 pm

都冇人黎留言,好傷心...
回頂端 向下
。.﹏夏﹏.。
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:50 pm

咦...有人留言丫~~牙寶咪留左言Lo !! 唔係咩??
回頂端 向下
檢視會員個人資料
牙寶
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:53 pm

佢盲架
回頂端 向下
檢視會員個人資料 http://profile.qooza.hk/josephtung
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:53 pm

日日都係到串我...哼
回頂端 向下
。.﹏夏﹏.。
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:55 pm

兩位冷靜D !! 唔該...
回頂端 向下
檢視會員個人資料
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:56 pm

冷靜唔到...
回頂端 向下
牙寶
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:58 pm

有人好興到着火,吾該用屎水淋熄佢
回頂端 向下
牙寶
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 3:59 pm

"×∥無能×"臭豬 寫到:
日日都係到串我...哼
你串我先
回頂端 向下
魚魚=D
初級會員
初級會員

文章數 : 15
注冊日期 : 2010-04-01
年齡 : 22

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:02 pm

牙祠也;
寶也;
唔好嘈啦';
回頂端 向下
檢視會員個人資料
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:02 pm

你有知格話我串你先...
回頂端 向下
。.﹏夏﹏.。
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:04 pm

係Lo !! 小祠冷靜D !!
回頂端 向下
檢視會員個人資料
魚魚=D
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:06 pm

祠;'
你係唔係連我都唔理喇?
你唔好同寶哥嘈啦
回頂端 向下
檢視會員個人資料
牙寶
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:07 pm

^.^
回頂端 向下
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:09 pm

好好好...聽魚魚話,我唔嘈啦-,-要多d黎留言哦!!
回頂端 向下
魚魚=D
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:10 pm

好好好...聽魚魚話,我唔嘈啦-,-要多d黎留言哦!!
你地唔嘈'我日日黎報到xd
回頂端 向下
檢視會員個人資料
。.﹏夏﹏.。
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:11 pm

起感既環境下!!你仲笑得出
回頂端 向下
檢視會員個人資料
"×∥無能×"臭豬
版主
版主

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:12 pm

好丫,,,講好ge啦魚魚...
回頂端 向下
魚魚=D
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:13 pm

。.﹏夏﹏.。 寫到:
起感既環境下!!你仲笑得出
你同我講?!`
回頂端 向下
檢視會員個人資料
魚魚=D
初級會員
初級會員

發表主題: 回復: 【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司   周六 4月 03, 2010 4:14 pm

好丫,,,講好ge啦魚魚...
你應承我唔同寶哥鬧交先'
回頂端 向下
檢視會員個人資料

【祠♥夏原」 FaIRyTaiL 購物公司
回頂端 
1頁(共2頁)前往頁面 : 1, 2  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
Gat論壇 :: 寫作及創作 :: 小說區-
前往: